Начин на приготвяне
Обелете, нарежете на кубчета и сварете картофите в подсолена вода. Пюрирайте ги, прибавете бучка краве масло и прясното мляко. Объркайте с лъжица до гладка смес. Не използвайте миксер, пюрето ще стане лепкаво!
Нарежете останалите зеленчуци на малки парчета. Сложете ги в тиган с малко зехтин, захлупете съда и задушете до омекване.
Овкусете задушените зеленчуци с щипка магданоз и черен пипер. Намаслете леко дъното на подходяща тавичка. Изсипете половината от картофеното пюре.
Разстелете върху него зеленчуковата плънка, наредете парчета моцарела. Покрийте с останалото пюре.
Подравнете. Поръсете с щедра щипка настърган пармезан. Изпечете пая на 200 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин.
Забележка: може да направите овчарския пай и с кайма, като запържите каймата докато смени цвета си и след това сложите зеленчуците да се задушат!
Поднесете овчарския пай топъл!
Да ви е сладко!