Имамбаялдъ с печен патладжан

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач188493572
06/09/2019
"За имама не знаем, но ние със сигурност ще припаднем от разкошния вкус на този прочит на класическата рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 475
  • Преглеждания за месеца4475
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разрязват на две, посоляват се и се захлупват в намаслена тавичка във фурната на 200 градуса за 15 мин. Издълбава се меката им част и се нарязва на ситно.

Чушката се изпича, почиства и нарязва на ситно. Доматите се настъргват, а лукът се нарязва не много едро. Чесънът се смачква и накълцва заедно с 2-3 стръка магданоз.

В маслото се задушава всичко заедно с подправките и сол докато ви хареса. С получената смес се напълват добре патладжаните.

Поставят се във фурната на 180 градуса с половин чашка вода за 40 мин.

След това се поръсват с магданоз и зехтин. Страхотна имамбаялдъ!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар