Пиле на тиган с доматен сос
Piletina na tiganju sa paradajz sosom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле на тиган с доматен сос

Пиле на тиган с доматен сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пиле на тиган с доматен сос
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
07/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Най-хубавите аламинути с пилешко се готвят в дълбок тиган, за да има за всички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на хапки. Сложете го в найлонов плик, изсипете 2-3 с.л. брашно и разтръскайте плика добре, докато хапките се набрашнят. Извадете ги в гевгир и изтръскайте излишното брашно.

В дълбок тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Сложете месото и изпържете до златисто като бъркате за да не залепне. Полейте с няколко с.л. бяло вино. Изчакайте минутка да се изпари алкохолът от ястието.

Разредете доматеното пюре с чашка вода или зеленчуков бульон. Излейте го в тигана, овкусете с черен пипер, щипка захар и риган. Добавете нарязаните на половинки чери доматки.

Захлупете съда и гответе ястието на умерен огън около 15-20 мин. Малко преди да свалите от огъня добавете кубчета скаморца или кашкавал. Не слагайте моцарела, за да не се разводни сосът.

Поднесете ястието топло със салата по желание!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: