Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле на тиган с доматен сос

Пиле на тиган с доматен сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пиле на тиган с доматен сос
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Най-хубавите аламинути с пилешко се готвят в дълбок тиган, за да има за всички"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • доматено пюре - 200 мл
  • чери домати - 8 - 10 бр.
  • скаморца - 200 г или кашкавал
  • захар - щипка
  • зехтин
  • черен пипер
  • риган
  • бяло вино
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на хапки. Сложете го в найлонов плик, изсипете 2-3 с.л. брашно и разтръскайте плика добре, докато хапките се набрашнят. Извадете ги в гевгир и изтръскайте излишното брашно.

В дълбок тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Сложете месото и изпържете до златисто като бъркате за да не залепне. Полейте с няколко с.л. бяло вино. Изчакайте минутка да се изпари алкохолът от ястието.

Разредете доматеното пюре с чашка вода или зеленчуков бульон. Излейте го в тигана, овкусете с черен пипер, щипка захар и риган. Добавете нарязаните на половинки чери доматки.

Захлупете съда и гответе ястието на умерен огън около 15-20 мин. Малко преди да свалите от огъня добавете кубчета скаморца или кашкавал. Не слагайте моцарела, за да не се разводни сосът.

Поднесете ястието топло със салата по желание!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: