Пълнено пиле с ориз на фурна

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
08/09/2019
"Развихряме въображението си и вместо отделни бутчета, този път приготвяме цяло печено пиле, пълнено с ориз на фурна "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 536
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно.

В тиган загрейте кафена чашка зехтин. Добавете нарязания лук, ориза и малки кубчета бекон. Запържете за няколко минути, налейте зеленчуковия бульон, сока от единия портокал и щипка настъргана портокалова кора.

Захлупете съда и гответе докато оризът поеме всичкия бульон. Отстранете съда от котлона. Добавете едросмлените орехи.

Посолете пилето отвътре и отвън. Овкусете със смлян черен пипер.

Напълнете с приготвената плънка и зашийте отвора с конец или забодете внимателно с клечки за зъби.

Намажете пилето със зехтин. Сложете го в тавичка с малко мазнина и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 20 мин.

В купичка излейте бялото вино, добавете сока на другия портокал, наситнен розмарин, сол и черен пипер. Полейте пилето с дресинга и върнете тавичката отново във фурната.

Довършете печенето още около 40 мин. като отваряте от време на време фурната и поливате пилето със соса от печенето.

Готовото печено пиле нарежете на порции и сервирайте с плънката от ориз, бекон и орехи и резени портокал!

Да ви е сладко!

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар