Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Прибавете към него солта и разбъркайте.
В 100 мл от млякото (леко затоплено) разтворете маята, захарта и 2 с.л. брашно. Оставете на топло за 10-15 минути, докато маята се активира.
Разбийте яйцата.
Прибавете към брашното всички продукти за тестото и замесете меко тесто. Към края на месенето добавете мекото масло.
Покрийте го с кърпа и оставете да втаса, докато удвои обема си.
Застелете тава с хартия за печене. Преместете тестото в тавата и го разстелете с набрашнени ръце.
С нож за пица направете разрези.
В купа смесете меко масло (30 г), 1 яйце и предварително нарязани на ситно магданоз и чесън. Добавете щипка сол и разбъркайте всичко.
С тази смес намажете питката.
Нарежете кашкавала на ленти и ги наредете в разрезите.
Печете чесновата питка в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20-25 минути, до приятен загар.