Чеснова питка с магданоз и кашкавал

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор265841642
08/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 378
  • Преглеждания за месеца1377
  • Преглеждания за седмицата314
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Прибавете към него солта и разбъркайте.

В 100 мл от млякото (леко затоплено) разтворете маята, захарта и 2 с.л. брашно. Оставете на топло за 10-15 минути, докато маята се активира.

Разбийте яйцата.

Прибавете към брашното всички продукти за тестото и замесете меко тесто. Към края на месенето добавете мекото масло.

Покрийте го с кърпа и оставете да втаса, докато удвои обема си.

Застелете тава с хартия за печене. Преместете тестото в тавата и го разстелете с набрашнени ръце.

С нож за пица направете разрези.

В купа смесете меко масло (30 г), 1 яйце и предварително нарязани на ситно магданоз и чесън. Добавете щипка сол и разбъркайте всичко.

С тази смес намажете питката.

Нарежете кашкавала на ленти и ги наредете в разрезите.

Печете чесновата питка в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20-25 минути, до приятен загар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар