Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско мариновано, пържено в тиган с лук и чушки

Свинско мариновано, пържено в тиган с лук и чушки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свинско мариновано, пържено в тиган с лук и чушки
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г нарязано на кубчета
  • лук - 1 глава голяма
  • чушки - 8 бр. зелени и червени
  • вино - 0.5 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • марината за месото
  • уни сос - 50 мл
  • лимонов сок - 50 мл
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 1 к.л. млян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • естрагон - 2 щипки
  • мед - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете нарязаното свинско с кухненска хартия.

В купа смесете всички съставки за маринатата за свинско, разбъркайте и добавете месото в нея, разбъркайте отново.

Покрийте купата с капак и я поставете в хладилник за не по-малко от 2 часа.

След което поставете месото в нагрят тиган и запържете, докато месото стегне.

Налейте водата и готвите ястието на умерен огън при затворен капак, като периодично разбърквате, докато остане на мазнина.

Прибавете нарязаните на полумесеци лук и чушки нарязани на ивици, налейте виното и гответе свинското на тиган до изпаряване на течността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: