Начин на приготвяне
Измийте и подсушете праза, разделете на две половини и нарежете на по-едро заедно с пресните стръкове лук.
Нарежете свинския джолан на хапки, добавете сол, чернен пипер, риган и кимион на вкус, разбъркайте.
В голям тиган нагрейте олиото, на умерен огън добавете свинките хапки от джолан и запържвате, докато покафенеят от всички страни.
Ако месото не е омекнало, налейте чаша топла вода и готвите, докато омекне свинският кебап и остане само на мазнина. Прибавете нарязаните праз и пресен лук, като запържвате заедно с месото - до омекване на праза.
Премахнете тигана от котлона и полейте ястието с прясно изцеден лимонов сок на 1/2 лимон, разбъркайте и окончателно сте готови.
Сервирайте свинско пържено на тиган с праз и бъдете бързи, ако искате да го опитате ;)
Коментари