Телешки шол супа

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Телешки шол супа3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Супер вкусна супичка с телешки шол си спретнахме - има всичко, което сгрява душата"

Необходими Продукти

  • телешки шол - 600 г
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр. жълти
  • целина - 5 стръка с листата
  • черен пипер
  • домати - 1 - 2 бр.
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам телешкото месо от шол добре, слагам в тенджера под налягане, добавям сол, черен пипер, няколко стръкчета целина да овкуся месото при варенето, 3 литра вода.

Месото се вари около 40 минути до готовност.

Когато месото се свари, го изваждам от тенджерата, прецеждам бульона и накъсвам месото.

Връщат го отново и към него добавям прецедения бульон, нарязаните на малки кубчета тиквички, моркови, лук и домати.

Ако бульонът е намалял, наливам гореща вода до консистенция, която желая за телешката шол супа.

Оставям да къкри без капак за 20 минути на умерен огън. Така приготвена, телешката супа е подходяща за диетично хранене.

Подправям готовата телешка шол супа с магданоз и целина.

Поднасям чорбата гореща по желание със заквасена сметана.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: