Супа от телешки джолан

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304921516721
Супа от телешки джолан1 / 2
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Една супа, която сгрява душата и ще се услади на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 750 г
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • лимонов сок - 3 с.л
  • джоджен - 20 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме джолана и го слагаме да се вари в студена вода, като прибавим и малко сол.

Когато е готов го изваждаме и нарязваме на парчета и го връщаме в тенджерата отново.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в малко олио, след като се запържи прибавяме брашното и малко след това и червения пипер.

Взимаме от бульона на месото и сипваме при червения пипер и бъркаме. След това връщаме в супата и добавяме ситно нарязания джоджен и счукания чесън и варим още 20 мин.

Когато е готово махаме от огъня и застройваме с яйцата и лимоновия сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

kremena
kremena
Много вкусна супичка се получи, вече редовно ще я пригорвям в къщи :)
22.02.2017 10:34