Супа от телешки кокали

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Супа от телешки кокали
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Знаете ли кое сгрява най-добре душата на човек? Добрата дума, но понякога и една супа от телешки кокали върши същата работа"

Необходими Продукти

  • телешки кокали - 1 кг
  • морков - 1 бр.
  • лук - перца зелен лук - 5 - 6 бр.
  • гъби - 7 - 8 бр малки
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • фиде - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките кокали са вероятно най-вкусният вариант да приготвите домашен бульон. Продават се в месарниците, но е добре да се огледате за такива с повечко месо и хрущяли по тях.

Тъй като обикновено месото им е жилаво, е добре да се приготвят в тенджера под налягане. Сипвате вода, колкото да покрие 2/3 от тенджерата, и варите около 50 минути, след което изваждате кокалите от бульона (той е изключително гъст и ароматен), сваляте месото от тях и го връщате в бульона.

Прибавяте нарязаните зеленчуци, подправяте на вкус и връщате отново на котлона да уври до готовност на зеленчуците. Пет минути преди да отстраните тенджерата от котлона, сложете и фидето.

(Ако бульонът, който сте получили, е повече от това, което ви е необходимо, спокойно може да го замразите в контейнерче във фризера и да използвате или за супа за следващ път, или пък да придадете по-силен вкус на някое друго ястие като например боб или зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: