Задушени зеленчуци на фурна

10/09/2019
Приготвяне12 мин.
Готвене90 мин.
Общо102 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо300
  • Преглеждания за месеца300
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете, измийте и нарежете всички зеленчуци на едри парченца. В купа смесете със зехтина, подправките и солта.

2. Прехвърлете в тавичка от йенско стъкло с капак и налейте малко вода, просто на дъното, а не да ги покрива.

3. Сложете капака и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути, след това намалете температурата на 180 градуса и оставете да се задушават още около час.

Проверявайте печените зеленчуци от време на време дали са готови, времето много зависи от това на какви парченца сте нарязали и на колко дебел пласт са зеленчуците.

4. Сервирайте задушените зеленчуци топли и се насладете на едно по-здравословно, но изключително вкусно ястие.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар