Задушени зеленчуци на фурна

10/09/2019
"Колко малко е нужно, за да се храним здравословно и вкусно - просто задушете любимите си зеленчуци, а после ги пъхнете във фурната и готово "
Приготвяне12 мин.
Готвене90 мин.
Общо102 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 090
  • Преглеждания за месеца610
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете, измийте и нарежете всички зеленчуци на едри парченца. В купа смесете със зехтина, подправките и солта.

2. Прехвърлете в тавичка от йенско стъкло с капак и налейте малко вода, просто на дъното, а не да ги покрива.

3. Сложете капака и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути, след това намалете температурата на 180 градуса и оставете да се задушават още около час.

Проверявайте печените зеленчуци от време на време дали са готови, времето много зависи от това на какви парченца сте нарязали и на колко дебел пласт са зеленчуците.

4. Сервирайте задушените зеленчуци топли и се насладете на едно по-здравословно, но изключително вкусно ястие.

Добър апетит!

Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см-19%
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
13.50 лв.
10.99 лв.
Виж ››

Красива и елегантна бамбукова дъска за рязане и сервиране. Изработена от качествен бамбук, със слюда в единия край, тази дъска за рязане е вашето решение за страхотно първо впечатление. Създава удобство в кухнята и се поддържа лесно. Ако търсите дъска за впечатляваща презентация, вече я намерихте.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар