Заек с лук и вино на фурна

10/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене140 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо675
  • Преглеждания за месеца675
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива добре. Разрязва е на 2 части по дължина.

Лукът се почиства и нарязва кръгли филийки. Разпределя се равномерно по дъното на дълбока тава.

Заекът се осолява добре от всички страни и се слага върху канапето от лук.

Чесънът се обелва и се нарязва на половинки. С върха на ножа в заека се правят отворчета, в които се слагат парченца чесън.

В купа се сипват виното и бирата. Добавят се и олиото и соевият сос. Подправя се с мащерка, риган, черен пипер. Разбърква се.

Добавят се брашното и червеният пипер и отново се разбива добре. Заекът се полива с готовата марината. Тавата се завива с фолио и се оставя в хладилника за няколко часа, за да се охлади.

След което фурната се загрява на 200 градуса. Заекът се слага да се пече.

Когато заври, фурната се намаля на 170 градуса. Печете заека около 2 часа.

След което фолиото се отстранява и заекът се намазва с маслото. Връща се във фурната да се запече. 2-3 пъти заекът на фурна се полива с лъжичка с останалата в тавата марината.

За около 20 минути заекът е готов. Получава се невероятно вкусен и сочен заек с лук и вино на фурна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар