Телешка супа с нахут

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор264841642
10/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете телешкото от ципи и го нарежете на дребни хапки. Сварете го до готовност.

Почистете и нарежете всички зеленчуци.

В тенджера сложете олиото и задушете в него лука, нарязан на ситно.

Щом лукът омекне, прибавете морковите, картофите и целината. Разбъркайте и оставете и те да се задушат за 5 минути.

Прецедете бульона, в който е вряло месото. Добавете около 1 литър от него и нахута.

Сложете сол и черен пипер на вкус и няколко листа дафинов лист.

Гответе телешката супа на слаб котлон 30 минути до готовност на зеленчуците.

Към края на готвенето прибавете и месото.

Гответе телешката супа с нахут още 10 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар