Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешка супа с нахут и зеленчуци

Телешка супа с нахут и зеленчуци

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Телешка супа с нахут и зеленчуци
Снимка: Boki Lazic
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Вкусна телешка супа с индийски привкус за здраве всеки ден"

Необходими Продукти

  • домат - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • кориандър - 2 с.л.
  • целина - 1 с.л.
  • нахут - 100 г
  • люти чушки - зелени
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • телешко месо - 500 г
  • зехтин - според нуждите
  • вода - 1 л
  • брашно - 3 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете олиото, лука и месото в тенджерата и оставете да къкри. Добавете нарязаните домати и моркови.

След няколко минути добавете концентрата от домати.

Добавете сол, черен пипер, къри и разбъркайте.

Накълцайте кориандъра и целината. Добавете вода и оставете да се готви за кратко. Извадете месото.

Добавете сварения нахут и лютите чушки.

Върнете месото и гответе още 5 минути.

Направете запръжка от олио и брашно и добавете към телешката супа.

Гответе още 10 минути, изсипете телешка супа с нахут и зеленчуци в чинии и поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: