Пържено свинско шкембе

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак15927163
12/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо133
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свинско шкембе - 400 г сварено
  • масло - бучка
  • свинска мас - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • черен пипер - щипка
  • чесън - 2 скилидки
  • чубрица - прясна, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свареното шкембе нарежете на ивички. Осолете го леко.

В тиган разтопете бучка краве масло и една супена лъжица свинска мас с две скилидки чесън.

Сложете шкембето и запържете до златисто. Към края на пърженето добавете една супена лъжица червен пипер.

Разбъркайте добре и свалете от огъня. Извадете скилидките чесън.

Овкусете с щипка черен пипер и щипка прясна чубрица.

Изсипете в подходяща чиния шкембето в масло и поднесете пърженото свинско шкембе топло.

Забележка: Не слагайте в началото на пърженето червения пипер, защото ще прегори!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар