Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пържено свинско шкембе

Пържено свинско шкембе

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пържено свинско шкембе
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
"Ето че се получава вкусно шкембе не само под формата на супа, но и когато е пържено"

Необходими Продукти

  • свинско шкембе - 400 г сварено
  • масло - бучка
  • свинска мас - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • черен пипер - щипка
  • чесън - 2 скилидки
  • чубрица - прясна, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свареното шкембе нарежете на ивички. Осолете го леко.

В тиган разтопете бучка краве масло и една супена лъжица свинска мас с две скилидки чесън.

Сложете шкембето и запържете до златисто. Към края на пърженето добавете една супена лъжица червен пипер.

Разбъркайте добре и свалете от огъня. Извадете скилидките чесън.

Овкусете с щипка черен пипер и щипка прясна чубрица.

Изсипете в подходяща чиния шкембето в масло и поднесете пърженото свинско шкембе топло.

Забележка: Не слагайте в началото на пърженето червения пипер, защото ще прегори!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: