Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Обикновен смокинов сладкиш

Обикновен смокинов сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Обикновен смокинов сладкиш
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
"Удоволствието е в простичките неща, а този смокинов сладкиш е точно такава малка и вкусна радост за сетивата"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 120 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 120 г
  • бадеми - 50 г обелени, сурови
  • прясно мляко - 120 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • смокини - 250 г пресни
  • филирани бадеми - 20 г
  • кафява захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете омекналото на стайна температура краве масло. Добавете захарта.

Може да ползвате по желание кафява захар.

С миксер разбийте маслото със захарта до гладък крем. Добавете едно по едно яйцата разбивайки с миксера.

Изчакайте, докато яйцето се усвои добре от крема, преди да добавите следващото.

В друга купа пресейте с щипка сол и пакетче бакпулвер брашното.

Смелете обелените сурови бадеми. Прибавете ги при брашното.

Разбъркайте добре и започнете да добавяте от сухата смес в маслено-яйчния крем.

От време на време наливайте от прясното мляко, когато сместа се сгъсти повече.

Застелете форма (24 см) с откопчаващ се ринг с парче хартия за печене. Изсипете кексовата смес и подравнете.

Отгоре наредете обелените и нарязани смокини. Поръсете с филирани бадеми и една супена лъжица кафява захар.

Изпечете обикновения смокинов сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.

Пробавйте за готовност сладкиша със смокини с дървено шишче.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: