Начин на приготвяне
В голяма купа сложете омекналото на стайна температура краве масло. Добавете захарта.
Може да ползвате по желание кафява захар.
С миксер разбийте маслото със захарта до гладък крем. Добавете едно по едно яйцата разбивайки с миксера.
Изчакайте, докато яйцето се усвои добре от крема, преди да добавите следващото.
В друга купа пресейте с щипка сол и пакетче бакпулвер брашното.
Смелете обелените сурови бадеми. Прибавете ги при брашното.
Разбъркайте добре и започнете да добавяте от сухата смес в маслено-яйчния крем.
От време на време наливайте от прясното мляко, когато сместа се сгъсти повече.
Застелете форма (24 см) с откопчаващ се ринг с парче хартия за печене. Изсипете кексовата смес и подравнете.
Отгоре наредете обелените и нарязани смокини. Поръсете с филирани бадеми и една супена лъжица кафява захар.
Изпечете обикновения смокинов сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.
Пробавйте за готовност сладкиша със смокини с дървено шишче.
Да ви е сладко!