Прасковен кекс

Мария СимоваМария СимоваГуру110857104913
12/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо450
  • Преглеждания за месеца449
  • Преглеждания за седмицата135
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Последователно на тънка струя към тях прибавете олиото, натуралния сок и млякото.

Пресейте брашното и прибавете бакпулвера към него, разбъркайте.

Прибавете ги към яйчената смес при непрекъснато бъркане с шпатула - до гладка смес.

Намаслете тава с малко масло и поръсете с малко брашно, сипете сместа в нея равномерно.

Обелете и нарежете прасковите на тънки филийки и ги подредете върху сместа.

Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете кекса с праскови за около час.

Поръсете горещия прасковен кекс с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар