Прасковен кекс

Мария СимоваМария Симова
Ентусиаст
154
2
1175
16
12/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 649
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Последователно на тънка струя към тях прибавете олиото, натуралния сок и млякото.

Пресейте брашното и прибавете бакпулвера към него, разбъркайте.

Прибавете ги към яйчената смес при непрекъснато бъркане с шпатула - до гладка смес.

Намаслете тава с малко масло и поръсете с малко брашно, сипете сместа в нея равномерно.

Обелете и нарежете прасковите на тънки филийки и ги подредете върху сместа.

Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете кекса с праскови за около час.

Поръсете горещия прасковен кекс с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Кексът е божествен, много приятен, ароматен и вкусен!
0
0