Начин на приготвяне
За рецептата пълнено печено пиле със зеленчуци овкусете пилето отвътре и отвън със сол и черен пипер.
Нарежете една голяма печена пиперка на малки парчета.
В тиган загрейте зехтин и изпържете пиперката заедно със счукана скилидка чесън за 2-3 мин - колкото да се овкуси. Отстранете тигана от котлона.
Добавете нарязаните зелени маслини, яйцето объркано с настъргания пармезан и галетата, полейте със сок на половин лимон. Хомогенизирайте добре плънката.
Напълнете пилето. Зашийте отвора с конец или забодете внимателно с клечки за зъби.
В дълбока тенджерка налейте една кафяна чашка зехтин. Сложете клонка розмарин и скилидка чесън. Запържете пилето от всички страни.
Полейте с чашка бяло вино, чашка топла вода и сока на половин лимон. Захлупете тенджерката и задушете за 10 мин.
Загрейте фурната на 200°C. В тава, застлана с хартия за печене, прехвърлете пилето.
Полейте с течността от задушаването. Сложете тавичката във фурната и изпечете пилето до приятен загар.
Пълненото пиле сервирайте със салатка по желание!
Да ви е сладко!