Начин на приготвяне
Приготвям, като първо смилам лененото семе в машинка, да е прясно и да запази полезните си свойства.
След това в купа смесвам чия семената, сусамовия тахан, скилидката чесън, подправките. Оставям да престой около 15 минути (може и без тази стъпка).
В друга купа разбивам с малко сол яйцата, да утроят обема си, и по малко добавям към сместа с тахана.
В млечната извара (кварк) добавям бакпулвера (ако е по-гъста, го разтворете в малко лимонов сок) и също добавям към разбитите яйца.
Намазвам формичките с масло и пека кето хляб с извара в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути максимум.
Така приготвените кето хлебчетата са много вкусни и полезни и подходящи за приготвяне на кето бургери.
Пригответе си тези чудесни кето хлебчета!