Червен пипер в буркани за зимата

14/09/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 977
  • Преглеждания за месеца313
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • червени чушки - 10 кг
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червени месести чушки се почистват от семената и дръжката.

Печем на скара или върху дървени въглища от двете страни.

Готовите чушки се поставят в голяма тенджера с капак да се задушат.

Обелват се от ципата и оставяме в тава под наклон да се изтече сокът им. Поръсваме със сол, около 1 равна супена лъжица на буркан.

Нареждат се отцедените червени чушки в сухи буркани, затваряме с капачки.

Нареждат се в голям съд на дъното, на който има килимче, да предпази бурканите от огъня.

Заливат се с топла вода, да е един пръст над бурканите.

Засичаме от момента на завирането 20 минути. Изваждаме бурканите и охладени се нареждат на хладно за зимата.

От 10 кг пиперки излязоха 8 буркана - 6 с винтови капачки и 2 без.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#228855
Не обичам да критикувам + това, че сте ми любимка, но е редно да се опомене, че до зготвянето тези чушки ще минат неколкократна термична обработка и реално ще се консумира само текстурата без пълноценния витамин Ц, който впрочем се съдържа в най- голямо количество в жълтите чушки и в лимоните няма толкова. Реално организма ще преработи само целулозата, както казах текстурата.
0
0