Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Червен пипер в буркани за зимата

Червен пипер в буркани за зимата

Червен пипер в буркани за зимата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 5
14/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Червени чушки за зимата в буркани - бързо даваме рецепта"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 10 кг
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червени месести чушки се почистват от семената и дръжката.

Печем на скара или върху дървени въглища от двете страни.

Готовите чушки се поставят в голяма тенджера с капак да се задушат.

Обелват се от ципата и оставяме в тава под наклон да се изтече сокът им. Поръсваме със сол, около 1 равна супена лъжица на буркан.

Нареждат се отцедените червени чушки в сухи буркани, затваряме с капачки.

Нареждат се в голям съд на дъното, на който има килимче, да предпази бурканите от огъня.

Заливат се с топла вода, да е един пръст над бурканите.

Засичаме от момента на завирането 20 минути. Изваждаме бурканите и охладени се нареждат на хладно за зимата.

От 10 кг пиперки излязоха 8 буркана - 6 с винтови капачки и 2 без.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#228855
Потребител#228855
Не обичам да критикувам + това, че сте ми любимка, но е редно да се опомене, че до зготвянето тези чушки ще минат неколкократна термична обработка и реално ще се консумира само текстурата без пълноценния витамин Ц, който впрочем се съдържа в най- голямо количество в жълтите чушки и в лимоните няма толкова. Реално организма ще преработи само целулозата, както казах текстурата.
16.09.2019 21:51