Шоколадова бисквитена торта само с 4 продукта

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
445
3k
723
2k
2
15/09/2019
"А знаете ли, че за приготвянето на префектната Бисквитена торта са ви нужни само четири продукта "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо229 481
  • Преглеждания за месеца2798
  • Преглеждания за седмицата352
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

  • чаени бисквити - 300 г
  • течна сметана - 400 мл сладкарска
  • шоколад - 200 г натурален
  • краве масло - 100 г
  • За заливката
  • течна сметана - 100 мл сладкарска
  • шоколад - 100 гр натурален
  • масло - 50 гр
* мерки и количества
Бисквитена Торта

Начин на приготвяне

Сметаната се сипва в тенджерка, слага се начупеният на парчета шоколад и маслото.

Слага се на котлона, да се затопли сметаната, като се бърка непрекъснато, докато шоколадът и маслото се стопят.

Бисквитите се чупят на дребни парченца в дълбока купа.

Сипва се шоколадовата смес при чаените бисквити. Разбърква се добре.

Сместа се прехвърля във форма за торта. Притиска се към дъното и стените на формата и се заглажда.

Бисквитената торта се слага в хладилника да се стегне за 30 минути.

Заливката се приготвя, като сметаната, шоколадът и маслото се затоплят.

Бърка се, докато маслото и шоколадът се стопят.

Сипва се върху шоколадовата бисквитена торта и се прибира в хладилника да стегне.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар