Начин на приготвяне
Сусамът е богат на витамини, минерали, масла и органични съединения, калций, желязо, магнезий, фосфор, манган, мед, цинк, фибри, тиамин, витамин В6, фолиева киселина, протеин и триптофан.
Лененото семе е една от най-значимите храни и списъка с ползите е много дълъг.Всички ползи може да прочетете в сайта на Готвач бг.
Начин на приготвяне:
За рецептата за кето пица разбивам яйцата добре да побелеят.
Добавям тахана и една лъжица пармезан, лененото семе смляно (най-добре непосредствено преди ползването му да се смели), кисело мляко /изцедено или кварк/, билки, подправки по ваш вкус.
Добавям бакпулвера към млякото или кварка. Аз ползвам сминдух и обърквам сместа.
Разстилам на хартия за печене, като оформям две пици, подреждам върху тестото плънката.
Запичам на 180 градуса за около - 15 минути, когато блатът е почти готов, изваждам пицата за минутка и нареждам моцарела да се разтопи за около две-три минути във фурната, както приготвяме обичайно пица.
Приготвих 2 пици, ползвах пресни домати, моцарела, шунка, пресен пипер, маслини, босилек. Става изключително бързо и е много вкусно и разбира се - полезно.
Блат за пица от сусамов тахан е много вкусен и кето пицата се получава прекрасна.
Може да си хапваме без притеснения за фигурата!
Добър апетит!
Коментари