Задушен телешки черен дроб

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Иноватор
421
174
2272
2
16/09/2019
"Вадете от хубавото вино, защото този телешки черен дроб заслужава само най-доброто "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 397
  • Преглеждания за месеца391
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешки черен дроб - 1 кг
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • краве масло - 100 г
  • червено вино - 40 мл домашно
  • чесън - 1 - 2 скилидки - по желание
  • черен пипер - на вкус, на зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкия дроб е сравнително евтин продукт на пазара и се приготвя бързо.

Освен на скара, пържен или на пастет може и да го задушите.

Дробе се обезципява с остър нож и се нарязва на едри кубчета. Поставете ги в купа и залейте с чаша прясно мляко (по възможност домашно).

Оставете купата на хладно за около 6 часа.

Отцедете дроба през гевгир. Не го изплаквайте с вода!

Настройте мултикукъра на програма ЗАДУШАВАНЕ. Поставете на дъното на гърнето кравето масло и след като се разтопи, добавете късчетата телешки черен дроб, зрънцата черен пипер и скилидките чесън.

Запържете го леко, колкото да си промени цвета. Прибавете червеното вино и около 30 мл вода. Затворете капака на мултикукъра до приключване на времетраенето на програмата.

Едва след звуковия сигнал посолете. Ако го посолите, предварително ще стане твърд и жилав.

Ако желаете в началото на задушаването може да прибавите и зеленчуци - лук, гъби, чушки, домати...

Сервирайте задушения телешки черен дроб, докато е топъл.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар