Сафрид на тиган по бургаски

17/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо324
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • сафрид - 500 г
  • сол
  • олио
  • царевично брашно - 1 ч ч
  • лимон
  • зеленчуци
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясна риба сафрид се почиства от главата, срязва се през средата и почистваме от вътрешностите.

Изплаква се обилно с вода и оставяме в тава под наклон да се отцеди.

В чиния се смесва царевично брашно и малка лъжичка сол.

Всяка рибка се овалва в сместа и леко се изтупва.

Когато са готови всички рибки пържен сафрид, се загрява олио в тиган и пържим до златисто от двете страни.

Сервираме пържената риба със зеленчуци, резени лимон и чаша пиво.

Така приготвям сафрид по бургаски и е много вкусен!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар