Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Сафрид на тиган по бургаски

Сафрид на тиган по бургаски

Сафрид на тиган по бургаски
Снимка: Dora Grozeva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • сафрид - 500 г
  • сол
  • олио
  • царевично брашно - 1 ч ч
  • лимон
  • зеленчуци
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясна риба сафрид се почиства от главата, срязва се през средата и почистваме от вътрешностите.

Изплаква се обилно с вода и оставяме в тава под наклон да се отцеди.

В чиния се смесва царевично брашно и малка лъжичка сол.

Всяка рибка се овалва в сместа и леко се изтупва.

Когато са готови всички рибки пържен сафрид, се загрява олио в тиган и пържим до златисто от двете страни.

Сервираме пържената риба със зеленчуци, резени лимон и чаша пиво.

Така приготвям сафрид по бургаски и е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Царевичното брашно убива вкуса на рибата според мен.
09.06.2022 17:15