Пълнени Чушки Болонезе - с кайма и доматен сос

17/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо512
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измивам и почиствам пиперките. Нарязвам лука, моркова и скилидките чесън на дребно.

Приготвям си тиган и в него изсипвам зехтина и нарязаните зеленчуци, задушавам около 5 минути, след което добавям каймата, задушавам 3-4 мин, добавям вино (бяло или червено, каквото имате - и с двата вида вино става ароматен и вкусен).

Добавям и консервата домати, босилека, задушавам кратко, разбърквам и пълня пиперките с полуготовия сос.

Ако ви остане от сместа, разпределете в тавичката около пиперките.

Подреждам пълнените пиперки в тавичка и поставям във фурната да се сготвят.

Изпичам пълнени чушки болонезе на 200-220 градуса за около 45-60 минути (зависи от фурната как пече).

Невероятно вкусно се съчетават пълнените пиперки с кайма със соса Болонезе.

Пожелавам ви приятно приготвяне и вкусно хапване!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар