Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пържоли с картофи в гювеч

Пържоли с картофи в гювеч

Пържоли с картофи в гювеч
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
17 мин.
Порции
5
"Просто слагате в гювеча всичко, което обичате и го прибирате на топло във фурната - останалото е въпрос на време"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 5 бр.
  • сол
  • За маринатата
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • горчица - 1 с.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • картофи - 7 - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината, като в купа се смесват соевият сос, счуканите скилидки чесън, нарязаният лук, лимоновият сок, горчицата, розмаринът и смленият черен пипер.

Пилешките пържоли се обтриват с маринатата и се оставят да престоят в нея поне за два часа.

Картофите се обелват и нарязват на парчета. Слагат се в гювеча и се поръсват със сол.Отгоре се нареждат овкусените пържоли. Гювечът се слага в студена фурна.

Пържолите се пекат първият половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 150. Така се пекат се още час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз се чудя дали не трябва да се сложи малко вода или бульон на дъното на съда. Струва ми се странно така да се пекат.
07.04.2022 08:13
1
Милен
Милен
Рецептата е хубава, но времето за готвене и градусите не си съответстват. Препоръчвам да се готви с 1 час повече след като се засилят градусите защото картофите не омекват.

Другото, което ще направя, когат готвят същата рецепта е да сложа пържолите най-долу и върху тех картифуте или може би по средата (между картофите). Когато пържолите са най-горе те изсъхват и не са сочни и крехки.
12.10.2019 13:14
2