Начин на приготвяне
Приготвя се марината, като в купа се смесват соевият сос, счуканите скилидки чесън, нарязаният лук, лимоновият сок, горчицата, розмаринът и смленият черен пипер.
Пилешките пържоли се обтриват с маринатата и се оставят да престоят в нея поне за два часа.
Картофите се обелват и нарязват на парчета. Слагат се в гювеча и се поръсват със сол.Отгоре се нареждат овкусените пържоли. Гювечът се слага в студена фурна.
Пържолите се пекат първият половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 150. Така се пекат се още час и половина.
Коментари
Другото, което ще направя, когат готвят същата рецепта е да сложа пържолите най-долу и върху тех картифуте или може би по средата (между картофите). Когато пържолите са най-горе те изсъхват и не са сочни и крехки.