Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета розетка

Хлебчета розетка

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Хлебчета розетка
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Всъщност бяхме направили десетина хлебчета, но другите ги изядоха още топли-топли"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 300 мл
  • мая от кубче - 10 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - щедра щипка
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите тези красиви хлебчета розетка ще ви трябва обикновен уред за рязане на ябълки.

В купа пресейте брашното. Разтворете маята в 300 мл. топла вода и щедра щипка захар.

Излейте при брашното, добавете две супени лъжици зехтин и една чаена лъжичка сол.

Замесете меко тесто. Сложете го обратно в купата, покрийте с парче найлон и кърпа.

Оставете съда на топло, докато тестото удвои обема си. Когато е готово разделете на 8 еднакви части. Направете всяка част на топка, поръсете с брашно и притиснете уреда за рязане на ябълки, за да се образува розетката. Застелете голяма тава с хартия за печене.

Поръсете я с брашно и наредете питките на разстояние една от друга. Оставете ги да се отпуснат за 30 мин. Загрейте фурна на 190 градуса.

Изпечете питките до приятен загар. Ако искате по-дебела коричка оставете ги за още 10-15 минути във фурната!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: