Малки пици с лимецово брашно

20/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • вода - 200 мл топла
  • суха мая - 7 г
  • сол - 1 равна ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно от лимец - 1 ч.ч.
  • бяло брашно - до меко тесто
  • гарниране
  • лютеница - 4 - 5 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • риган
  • шунка - 120 г
  • топено сирене - 4 триъгълничета
  • кашкавал - 120 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топла вода се разбърква суха мая с лъжица захар и оставяме да шупне.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто и оставяме на топло да втаса, докато удвои обема си.

Втасалото тесто се разделя на 3- 4 топки и без да се точи, с намаслени ръце се оформят 4 тънки блата за пици в тавата от печката върху хартия за печене.

Смесва се лютеница с майонеза и с лъжица се намазват блатовете.

Поръсваме с риган, следва парчета шунка, нарязано топено сирене и поръсваме с кашкавал.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути до готовност.

Сервираме мини пиците топли за закуска.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар