Начин на приготвяне
Този омлет по италиански се приготвя бързо и лесно, и може да се комбинира много различни зеленчуци.
В Италия добавят и сварена паста към яйцата, сега пропускам, за да е по-малко калоричен омлетът.
Задушавам със зехтин и краве масло нарязаната на ивички пиперка и тиквичка, добавям зеления лук, черния пипер, сол.
Разбърквам (само този път се разбърква ) и добавям яйцата, разбити с бъркалка за яйца. Посолявам и оставям на слаб котлон да се сготвят, без да ги бъркам.
Обикновено омлетът е готов за около 6-7 минути на слаб котлон.
Поднасям с див лук и магданоз. Този омлет по италиански е една чудесна закуска за началото на деня. Да ви е сладко!