Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Вкусни блини с брашно от елда

Вкусни блини с брашно от елда

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865893481
Вкусни блини с брашно от елда
Снимка: Румяна Стоянова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Малки блини, приготвени с брашно от елда - вие изберете с какво ще ги гарнирате"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно от елда - 175 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • масло - за тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата. Добавяме брашното, бакпулвера и млякото и разбъркваме до получаване на гладко тесто.

Загряваме тигана с малко масло /или зехтин/и слагаме по една чаена или супена лъжичка от сместа, за направата на малки или по-големи блини.

Когато се появят мехурчета на повърхността и основата е златиста, обръщаме блините да се запекат и от другата страна.

Можем да ги хапваме с каквото пожелаем - сладко, сиренце, плодове.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: