Задушени картофи с коричка

ГеновеваГеновева
Готвач
126
845
1k
427
2
20/09/2019
"Майсторлъкът е да приготвиш картофките така, че отвътре да се топят в устата, а отгоре да са покрити с хрупкава коричка"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59 400
  • Преглеждания за месеца222
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се измиват, след което се режат на дебели колелца в подходяща тава. Посоляват се със сол, черен пипер, червен пипер, зеленчуковата подправка, чубрица и риган. Разбъркват се добре с лъжица.

След това режем обеления чесън на колелца също, поливаме със зехтин обилно и наливаме бирата. Разбъркваме отново и покриваме тавата с алуминиево фолио.

Печем картофите в загрята фурна, като ги проверяваме от време навреме дали са готови сготвени. Когато картофите са се задушили и омекнали, махаме фолиото и оставяме картофите да се дозапекат, за да хванат хубава коричка.

Когато се запекат картофите, ги изключваме и сервираме топли. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар