Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Мариновани свински ребра с картофки

Мариновани свински ребра с картофки

YanitaFYanitaF
Новак
4116
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"На вкусни мариновани ребърца не се кани - всичко така или иначе идват непоканени, като надушат миризмата"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • картофи - 0. 5 кг
  • За марината
  • мед - 2 с.л.
  • соев сос - половината от шишенцето
  • чесън - 2 скилидки
  • червено вино - 100 мл
  • кимион
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме меда в соевия сос, добавяме нарязани чесън, виното и подправките. В получената смес слагаме подготвените свински ребра и ги оставяме да престоят. Аз ги оставям да престоят цяла нощ в хладилника.

Нарязваме картофите и ги слагаме за 15-20 мин. в маринатата.

Слагаме всичко в плик за печене, като аз слагам и малко от соса, и пека на 200 градуса за 50-60 минути. Може да печете и в тава, като покриете с фолио вместо с плик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: