Дробчета по селски с много зеленчуци

Румяна С.Румяна С.Новак382155
22/09/2019
"Не сме експерти, но се обзалагаме, че това ще са едни от най-вкусните дробчета, които сте опитвали "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо921
  • Преглеждания за месеца476
  • Преглеждания за седмицата91
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме дробчетата и ги овалваме всяко едно парче поотделно в брашно. Загряваме си мазнина на умерена температура и ги запържваме почти до готовност, като добре изтръскваме брашното от дробчето, преди да го сложим, за да не загори мазнината. Не ги посолявам предварително, а след това.

Режем лука на шайби, а моркова на едро ренде. Чушката я нарязваме на по едри парченца, домата на кубчета.

В загрято олио, на умерена температура, слагаме лука, да се карамелизира, след което добавяме морковите и чушките и ги задушаваме за кратко време.

Слагаме и нарязания на дребно домат. Посоляваме и добавяме 1 ч.л. сладък червен пипер и повечко черен пипер, или чили, ако обичате по-пикантно. Добавяме и малко топла водичка, около половин чашка, и оставяме за около 10-на минутки под капак, за да омекне лукът.

Слагаме чубрицата.

Добавяме и дробчетата, като тук е моментът на осоляването им, слагаме сол и нарязания на ситно магданоз и задушаваме за още 5-6 минутки. Ако обичате повече доматен сос в ястието, може да добавите допълнително по ваш вкус - доматено пюре 2-3 с.л. или още един домат настърган.

И дробчетата по селски са вече готови! Невероятен вкус и аромат!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар