Начин на приготвяне
Почистваме дробчетата и ги овалваме всяко едно парче поотделно в брашно. Загряваме си мазнина на умерена температура и ги запържваме почти до готовност, като добре изтръскваме брашното от дробчето, преди да го сложим, за да не загори мазнината. Не ги посолявам предварително, а след това.
Режем лука на шайби, а моркова на едро ренде. Чушката я нарязваме на по едри парченца, домата на кубчета.
В загрято олио, на умерена температура, слагаме лука, да се карамелизира, след което добавяме морковите и чушките и ги задушаваме за кратко време.
Слагаме и нарязания на дребно домат. Посоляваме и добавяме 1 ч.л. сладък червен пипер и повечко черен пипер, или чили, ако обичате по-пикантно. Добавяме и малко топла водичка, около половин чашка, и оставяме за около 10-на минутки под капак, за да омекне лукът.
Слагаме чубрицата.
Добавяме и дробчетата, като тук е моментът на осоляването им, слагаме сол и нарязания на ситно магданоз и задушаваме за още 5-6 минутки. Ако обичате повече доматен сос в ястието, може да добавите допълнително по ваш вкус - доматено пюре 2-3 с.л. или още един домат настърган.
И дробчетата по селски са вече готови! Невероятен вкус и аромат!
Да ви е сладко!
Коментари