Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Сметанов пай с праскови

Сметанов пай с праскови

ДариатиДариати
Чирак
815151891
Сметанов пай с праскови
Снимка: Дариати
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 120 г
  • масло - 100 г
  • брашно - 220 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • Плънка
  • заквасена сметана - 200 г
  • захар - 180 г
  • брашно - 2 с.л. (равни)
  • праскови - 4 - 5 броя, средно големи
  • За поръска
  • бисквити - 100 г Роден край
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със захарта. Прибавете брашното с бакпулвера, а накрая и нарязаното на парченца масло. Омесете тесто, което поставете на студено за 15 мин. да стегне.

Форма с ринг (26 см) покрийте с хартия за печене, включително и стените ѝ. Разстелете масленото тесто по дъното на формата, като оформите и борд. Сложете в загрята на 170 градуса фурна и запечете за 12 мин.

През това време си пригответе плънката. Смесете сметаната със захарта, добавете брашното, а накрая и обелените, нарязани на кубчета праскови.

Готовата смес изсипете в горещия блат, който сте пекли 12 мин. Натрошете отгоре бисквитите и печете 50 мин. на 160 градуса. Поднесете охладен.

Рецептата е от блога на Кокона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: