Начин на приготвяне
Първоначално се нарязват лукът, морковът и червено цвекло. По желание се надробяват с чопър.
В дълбок тиган се сгрява олио. В него се задушават наситнените зеленчуци.
Следва да се нареже наденица, която след омекване на зеленчуците се прибавя към тях. Бъркат се заедно около 5 минути.
Паралелно с това в подходящ съд се разбиват яйцата и към тях се добавя натрошено сиренето и чиа. Яйчната смес се изсипва в тигана, с постоянно бъркане се запържва до готовност.
Малко преди изваждане от огъня се наситнява магданозът и се прибавя към ястието, за да се задуши. Веднага се изстисква и резен лимон.
Разсипва се в подходящи за поднасяне чинии и докато ястието е горещо, се настъргва кашкавал.
По желание и за апетит може да добавите люти чушлета.