Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Салца»Люта салца за зимата

Люта салца за зимата

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Люта салца за зимата
Снимка: Живка Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • домати - 3 кг
  • люти чушки - 3 броя, зелени
  • глава лук - 3 броя
  • чесън - 1 скилидка
  • захар - 1 чаена лъжичка
  • сол - 1 чаена лъжичка
  • кимион - 1/4 чаена лъжичка
  • лимонов сок - от 1 лимон/лайм
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете лука, чушките и чесъна на ситно. Сложете доматите в купата на кухненския робот и ги пасирайте за няколко секунди, но да останат на малки парчета.

След това добавете чесъна, чушките и лука, както и подправките и отново пуснете блендера на умерена скорост.

Добавете лимоновия сок, магданоза и кимиона. Вашата салца за зимата е готова!

Затворете в малки бурканчета, подредете ги в тенджера и покрийте с вода.

Сварете ги да се стерилизират. Обърнете с капачките надолу и завийте в кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: