Начин на приготвяне
В купа се разбива яйцето с киселото мляко.
Добавя се олио, грис, ванилия и бакпулвер.
Разбъркваме с тел да шупне.
Прибавя се брашното на три пъти и се бърка, да се получи меко тесто.
Оформят се два фитила и нарязваме на равни части, а всяка се оформя на топче като кайсия.
Нареждат се в тава върху хартия за печене.
Печем турските сладки на 180°C около 20-25 минути да добие златист цвят.
Сиропът е сварен за 5 минути предварително и охладен.
С черпак се заливат сладките и оставяме да попие.Изваждат се сиропираните сладки в чиния и сервираме турските сладки поръсени с бял кокос.
Страхотни са тези Келам паша - уникалено вкусни!
Коментари
Ще я приготвя и аз,но тези сладки според мен се казват "шекерпаре" или аз греша, поправете ме ако е така.