Келам паша - турски сладки

25/09/2019
"Всичко, абсолютно всичко, което сте чували за турските сладки, е вярно - е много са вкусни "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо83 913
  • Преглеждания за месеца8164
  • Преглеждания за седмицата200
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето с киселото мляко.

Добавя се олио, грис, ванилия и бакпулвер.

Разбъркваме с тел да шупне.

Прибавя се брашното на три пъти и се бърка, да се получи меко тесто.

Оформят се два фитила и нарязваме на равни части, а всяка се оформя на топче като кайсия.

Нареждат се в тава върху хартия за печене.

Печем турските сладки на 180°C около 20-25 минути да добие златист цвят.

Сиропът е сварен за 5 минути предварително и охладен.

С черпак се заливат сладките и оставяме да попие.Изваждат се сиропираните сладки в чиния и сервираме турските сладки поръсени с бял кокос.

Страхотни са тези Келам паша - уникалено вкусни!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
08.11.2019 22:23
с кокос ли е поръсено?
2
0
Aysel Feim
Aysel Feim
23.10.2019 21:12
Сладкиша се казва Кемал паша а не Келам Паша
5
1
Потребител#188007
Не можах да разбера какво означава съкращението в. ч
18
2