Келам паша - турски сладки

25/09/2019
"Всичко, абсолютно всичко, което сте чували за турските сладки, е вярно - е много са вкусни "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 274
  • Преглеждания за месеца11575
  • Преглеждания за седмицата9559
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето с киселото мляко.

Добавя се олио, грис, ванилия и бакпулвер.

Разбъркваме с тел да шупне.

Прибавя се брашното на три пъти и се бърка, да се получи меко тесто.

Оформят се два фитила и нарязваме на равни части, а всяка се оформя на топче като кайсия.

Нареждат се в тава върху хартия за печене.

Печем турските сладки на 180°C около 20-25 минути да добие златист цвят.

Сиропът е сварен за 5 минути предварително и охладен.

С черпак се заливат сладките и оставяме да попие.Изваждат се сиропираните сладки в чиния и сервираме турските сладки поръсени с бял кокос.

Страхотни са тези Келам паша - уникалено вкусни!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Виолета Белчинска
Не можах да разбера какво означава съкращението в. ч
1
0
Н.Акифова
Н.Акифова
26.09.2019 11:48
Здр госпожо Матева, овации за прекрасната рецепта.
Ще я приготвя и аз,но тези сладки според мен се казват "шекерпаре" или аз греша, поправете ме ако е така.
1
0