Бюрек по идея на Ваня Джорджевич

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99071059011
26/09/2019
"Хубавите идеи си заслужава да бъдат споделяни, а авторите им аплодирани "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 777
  • Преглеждания за месеца1009
  • Преглеждания за седмицата211
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 190 градуса;

Кръгла тава, леко намаслена, с диаметър 287 см.

Водата, маслото и олиото се загряват на котлон, докато се разтопи маслото. Сваля се от котлона и се оставя настрана.

В тава, покрита с хартия за печене, се поставят 2 кори, едната хоризонтално, а другата вертикално и така че да излизат половината извън стените на тавата.

Всяка от останалите кори се напръсква с водно-маслената смес обилно и се смачква/нарязва с ножица и се поставят се по средата на тавата - трябва да се образува един слой, следва втора също намачкана кора и обилно полята с водната смес, следва трета кора - водна смес.

Общо трябва да са три намачкани кори. Поставя се половината от натрошеното сирене. Следват нови 3 кори намачкани и полети със сместа и отново се разхвърля останалата част от сиренето.

Следват нови намачкани кори и поръсени с водната смес.

Баницата се затваря с краищата, които са извън тавата. Полива се отново с останалата водна смес.

Бюрекът се пече на 200 градуса за около 40 мин. Тавата се изважда и бюрекът се обръща в друга тава.

Допича се до хубаво зачервяване.

Този бюрек е по идея на Ваня Джорджевич.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар