Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Кростата с мармалад от сини сливи и конфитюр от дюли

Кростата с мармалад от сини сливи и конфитюр от дюли

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Кростата с мармалад от сини сливи и конфитюр от дюли
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Специално за всички, които си падат по сочните сладкиши - разкошна кростата не с един, а с два вида сладко"

Необходими Продукти

  • брашно - 270 г
  • краве масло - 120 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • мармалад от сини сливи - 100 г
  • конфитюр от дюли - 100 г
  • сол - щипка
  • лимонова кора
  • ванилия - 1 прахче
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа пресейте брашното с щипка сол и една чаена лъжичка бакпулвер.

Към него добавете едно яйце, един жълтък, 100 г захар и нарязаното на парчета студено краве масло. Ароматизирайте с настърганата кора от един лимон и едно прахче ванилия.

Замесете меко маслено тесто. Измесеното тесто приберете в хладилник за един час.

От охладеното тесто си откъснете малко парче. Останалото разточете на парче хартия за печене. Прехвърлете го в продълговата тавичка с размер 28/18 см Оформете високи бордове.

От отделеното тесто направете фитил. С него разделете тестото на 6 сектора.

Във всеки сектор (кутийка) изсипете от мармалада от сини сливи и конфитюра от дюли.

Старайте се да ги редувате по цвят, за да изглежда сладкишът по-красив.

Изпечете кростата на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

След изпичането прехвърлете кростатата с мармалад от сини сливи и конфитюр от дюли на решетка и поръсете по краищата с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivelina
Ivelina
Ах, любима ми е !Чудно изглежда!
26.09.2019 17:10
1
Покажи всички подкоментари