Банички с останали жълтъци

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор279851722
28/09/2019
"Когато от белтъците сте направили целувки, значи е време за разкошни банички с останалите жълтъци "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо463
  • Преглеждания за месеца313
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото.

Натрошете сиренето, а топеното сирене нарежете на дребни парченца.

Прибавете към тях киселото мляко и содата. Разбъркайте добре.

Разрежете корите на две. Така ще се получат 12 кори.

Вземете една кора и я намажете с разтопено масло. Прегънете на две, за да се получи дълга лента. В единия край сложете 1 с.л. от плънката за баница.

Сгънете на триъгълник и продължете така до края. Направете същото и с останалите кори.

Намажете тава с малко олио и наредете баничките.

В купа смесете 1 жълтък, 1 с.л. кисело мляко и 1 с.л. олио. Разбъркайте и с тази смес намажете триъгълните банички.

Поръсете със семена по избор. Аз ползвах бял и черен сусам.

Печете домашните триъгълни банички в загряна фурна на 200 градуса за 15-20 минути, докато добият апетитен загар.

Бързи и много вкусни банички, подходящи за закуска на малки и големи.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар