Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Пилешка манджа с картофи на фурна

Пилешка манджа с картофи на фурна

Пилешка манджа с картофи на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"То в една манджа ако няма сочно пилешко и картофки струва ли си да броим за манджа изобщо"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • картофи - 3 бр. едри
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 червена
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • риган
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • грах - 100 г млечен, от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофи, лук и моркови.

Нарязват се на парчета, а чушката на ленти. В тенджерка се загрява олио и запържваме лук, моркови и чушка.

След 2 -3 минути прибавяме картофите, да се запържат и те. Добавят се нарязан на кубчета обелен домат, червен пипер, и наливаме вода да покрие продуктите.

Оставя се да заври. Сваряват се пилешките бутчета, обезкостяваме ги и ги накъсваме на едри хапки, без кожата. Когато заври, се прибавя месото в тенджерата и овкусяваме със сол, черен пипер и подправки.

Накрая сипваме отцеден млечен грах и разбъркваме. След 10 минути се прехвърля в тава. Печем в загрята фурна до готовност на картофите. Сервираме нашата пилешка манджа с картофи, като я поръсим с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: