Начин на приготвяне
Измийте добре агнешката главичка. Сложете я в достатъчно голяма тенджера, покрийте с вода. Добавете 1 с.л. сол и 1 с.л. оцет.
Варете, докато месото започне да се отделя от костта. Охладете агнешката главичка и отделете месото. Готовият агнешки език обелете. Нарежете на малки парченца.
В тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Запържете за кратко нарязания лук, добавете ориз и продължете пърженето за още 5-6 мин.
Сложете нарязаното месо и ситно нарязания спанак. Налейте 3 чаени чаши вода. Овкусете с щедра щипка джоджен, щипка черен пипер и сол. Захлупете съда и гответе, докато ястието остане на мазнина.
Поднесете агнешката главичка със спанак и ориз с лъжица кисело мляко!
Да ви е сладко!