Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешка главичка със спанак и ориз

Агнешка главичка със спанак и ориз

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Агнешка главичка със спанак и ориз
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Днес ще изнесем открит урок на тема как да приготвим вкусна агнешка главичка със спанак и ориз, така че всеки да си сипе допълнително"

Необходими Продукти

  • агнешка главичка - 1 бр.
  • спанак - 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лук - 1 глава стар или връзка пресен
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • зехтин
  • джоджен - 1 щедра щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре агнешката главичка. Сложете я в достатъчно голяма тенджера, покрийте с вода. Добавете 1 с.л. сол и 1 с.л. оцет.

Варете, докато месото започне да се отделя от костта. Охладете агнешката главичка и отделете месото. Готовият агнешки език обелете. Нарежете на малки парченца.

В тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Запържете за кратко нарязания лук, добавете ориз и продължете пърженето за още 5-6 мин.

Сложете нарязаното месо и ситно нарязания спанак. Налейте 3 чаени чаши вода. Овкусете с щедра щипка джоджен, щипка черен пипер и сол. Захлупете съда и гответе, докато ястието остане на мазнина.

Поднесете агнешката главичка със спанак и ориз с лъжица кисело мляко!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: