Вкусна каша с пилешко и гъби

29/09/2019
"Знаете ли, че най-вкусното на кашата е онова, което остава на дъното на чинията, непременно да го отопите с хляб "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо655
  • Преглеждания за месеца541
  • Преглеждания за седмицата248
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварете и обезкостете пилешките бутчета. Отстранете кожата и костите. Прецедете бульона и добавете кубчето зеленчуков бульон, като разбъркате, за да се разтвори.

Измийте и обелете гъбите. Подсушете ги и ги нарежете на филийки.

Загрейте маслото и запържете гъбите до златисто.

Отстранете гъбите от маслото. Към останалото масло, добавете брашното и при непрекъснато бъркане го запържете до златисто. На тънка струйка налейте топлия бульон.

Продължете с бъркането, за да не допуснете да се образуват бучки. Върнете гъбите и пилешките късчета в кашата. Овкусете със сол.

Бъркайте до сгъстяване /желаната гъстота зависи от вас/. Поръсете с млян черен пипер.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар