Шоколадов сладкиш с орехи и глазура

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак217302191
30/09/2019
"Избрано предложение от рубриката Шоколадова наслада за душата "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо736
  • Преглеждания за месеца627
  • Преглеждания за седмицата176
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцата в купа, добавете захарта и разбийте с миксер до гладък крем.

Налейте слънчогледовото олио и прясното мляко.

В друга купа пресейте брашното с какаото и бакпулвера. Прибавете го към яйчения крем. Добавете смлените орехи. Сместа, която ще получите, е почти течна, но не се притеснявайте, при печенето се стяга и сладкишът става с мека и влажна консистенция и наситен шоколадово-какаов вкус!

Застелете форма (20 см) с откопчаващ се ринг. Изсипете сместа.

Изпечете сладкиша на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин.

Извадете от фурната, освободете от ринга и охладете шоколадовия сладкиш на решетка.

В тенджерка начупете шоколада, добавете бучка краве масло и прясното мляко. Сложете тенджерката на водна баня и бъркайте, докато шоколадът се разтопи и получите еднородна, гладка, шоколадова смес.

Залейте с нея охладения шоколадов сладкиш с орехи.

Украсете по ваш вкус.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар